ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ «Εν” Όρεσι»

«Εν Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι και παράλληλα προσκαλεί τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, να συμμετέχουν σε μία μοναδική πολιτιστική γιορτή!

Ο χώρος του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα της Ευρώπης, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που εξασφαλίζουν την πετυχημένη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το πυκνό ελατόδασος που το περιστοιχίζει θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τους κατασκηνωτές του festival, αποδεικνύοντας ότι το Καρπενήσι είναι ιδανικός τόπος ξεκούρασης και διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου.

Μποτσάρεια

Με διαδραστικό τρόπο μεταλαμπαδεύουμε τις ιστορικές γνώσεις και εμπειρίες στις νεότερες γενιές, ενισχύοντας τη συμμετοχή των νέων και των δημοτών μας στα δρώμενα του τόπου μας. Αξιοποιούμε την ιστορία προς όφελός μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους του δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας να αισθάνονται υπερήφανοι για τα κατορθώματα και τα πρόσωπα της Ιστορίας του Έθνους.

Αναβιώνουμε την ιστορική Μάχη του Κεφαλόβρυσου και τον ηρωικό του θάνατο στον φυσικό του χώρο. Στην Αναπαράσταση λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φιλαρμονικές Ορχήστρες του τόπου μας και των όμορων Δήμων.

Energy Run Karpenissi

Το Καρπενήσι, που εκτός από ιδανικός ορεινός τουριστικός προορισμός έχει καθιερωθεί και σαν τόπος προετοιμασίας πρωταθλητών και ομάδων διαφόρων αθλημάτων, πλέον απέκτησε την δική της μαζική αθλητική διοργάνωση Energy Run Karpenissi!! Τα κεντρικά αγωνίσματα είναι ο αγώνας Διάθλου LongDistance με 9χλμ τρέξιμο, 46χλμ ποδηλασίας και 7χλμ τρέξιμο χωρίς διακοπή, και αγώνας Διάθλου SprintDistance με 3-23-3χλμ αντίστοιχα. Παράλληλα διεξάγονται και αγώνες δρόμου δίνοντας την ευκαιρία σε αθλούμενους κάθε ηλικίας να λάβουν μέρος σε αυτή την αθλητική γιορτή του Καρπενησίου. Συμμετέχοντες κάθε ηλικίας απολαμβάνουν το τρέξιμο τόσο στο “Energy Run Karpenissi 10χλμ” και στο “Fun Run 3χλμ” όσο και στον παιδικό αγώνα “Energy Run Kids Karpenissi 1χλμ”.
Η Νύχτα των Ευχών

Μία εκδήλωση μέρος των ”Γιορτών Χειμώνα”, μία φορά το χρόνο στις ημέρες των Χριστουγέννων στην Κεντρική Πλατεία της πόλης γράφουμε τις ευχές μας και τις αφήνουμε να πετάξουν ψηλά. Εκατοντάδες φαναράκια θα γεμίσουν τον ουρανό με φως, στέλνοντας παντού το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, αλλά και τη δική μας προσωπική ευχή κι επιθυμία!!
River Party

Το καθιερωμένο πλέον καλοκαρινό event… river party στην παραλία της Αγίας Βλαχέρνας! Άφθονη μπύρα και βουτιές στα νερά του Τρικεριώτη!!
Street Party

Street party winter edition στην Καρδιά του Καρπενησίου στην Ζηνοπούλου!! Δυνατή μουσική και ζεστά ροφήματα και ποτά απογειώνουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!!

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Το καθιερωμένο πλέον καλοκαρινό event… river party στην παραλία της Αγίας Βλαχέρνας! Άφθονη μπύρα και βουτιές στα νερά του Τρικεριώτη!!

Κρατήσεις στο elvetiahotel

Κρατήσεις στο ξενοδοχείο μας μέσω της πλατφόρμας eclubtravel